سبک سازی ساختمان چیست؟
سبک سازی ساختمان چیست؟ شاید در ذهن برخی افراد تداعی کننده ساختمان های بی کیفیت و غیر مقاوم باشد که صرفا برای کاهش هزینه ها و سود حداکثری پیمانکار در این صنعت مطرح شده است. موضوعی که قبل از هر چیز باید به آن پرداخته شود این است که لزوما متریال های سنگین مثل سیمان، آجر و مشابه آن مقاومت بیشتری ندارند و در برابر سیل و زلزله متریال های سیمانی و آجری هیچ مقاومتی ندارند. در مقابل متریال های فولادی وزن کمتر ولی مقاومت چندین برابری دارند. بنابراین سبک سازی سازه از نظر فنی و مهندسی در تمام دنیا مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه به اهمیت سبک سازی ساختمان، روش ها و مزایا و معایب اشاره خواهیم کرد.
اهمیت سبک سازی ساختمان، روش ها و مزایا و معایب
اهمیت سبک سازی ساختمان
در طراحی پلان ویلا به دلایل مختلف، سبک سازی ساختمان در دستور کار قرار می گیرد که نشان دهنده اهمیت بالای این کار است. از جمله دلایل اهمیت سبک سازی ساختمان در پروژه های معماری عبارتند از:
- افزایش سرعت ساختمان سازی و صرفه جویی در زمان
- کاهش شدید مصرف انرژی و هزینه ها
- کاهش قابل توجه وزن ساختمان و فشار کمتر وارد شده به فونداسیون
- ایمن سازی بهتر با تجهیزات و مصالح جدید
- استفاده از متریال های سبک ولی بسیار مقاومتر و در نتیجه کاهش تلفات مالی و جانی
روش های سبک سازی ساختمان
با توجه به اهمیت و ضرورت هایی که در قسمت قبلی به آنها اشاره کردیم روش سبک سازی ساختمان به طور کلی در دو دسته قرار می گیرند که هر کدام به روش های گوناگونی قابل اجراست. ساخت ویلا با رویکرد سبک سازی به دو روش کلی انجام می گیرد:
- سبک سازی اسکلت ساختمان
- سبک سازی ساختمان با مصالح جدید